Familjeläger på Eda lägergård 25-27 juli

Under tre dagar samlades 11 familjer ute på Eda lägergård utanför Lagga. Det paddlades, badades, spelades fotboll, badminton, kubb och pingis. Det hoppades rep, klättrades i träd, pysslades och naturspanandes. Kvällarna avslutades runt lägerelden där det förutom att sjungas och samtalas även gräddades krabelurer (en typ av pannkakor) och grillades marshmallows.

Det var Eda lägergårdsförening, Rädda barnen och Tillsammans för Knivsta och Knivsta naturskola i Eda som arrangerade lägret tillsammans. Deltagarna hade rötter bland annat i Syrien, Libanon, Sudan, Afghanistan, Eritrea, Albanien, Kosovo, Australien och Sverige. Lägret genomfördes med visst stöd från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) och genom stort ideellt engagemang.

En av dagarna kom Magnus Simonsson från Friluftsfrämjandet i Knivsta ut för att lära barn och vuxna mer om vad man ska göra man går vilse i skogen. Vi fick också besök av Emma Norrby Andersson som höll ett mycket uppskattat danspass. Eva Salomon och Marianne Carlbom från Rädda barnen höll varje morgon simskola för barnen. Tore Sjöqvist från Eda lägergårdsförening lärde ut grunderna i orientering och höll även i paddlingsintroduktionen. Per Ribbing hade till alla barns och föräldrars stora förtjusning med sig både elcykel och elbil som man fick provköra. Sara Antell körde naturskola och olika lära-känna- varandra- lekar och samarbetsövningar.

Anita Hedberg, Meth Källström och Sylvia Carlsson från Rädda barnen hade hand om köket men även välbehövlig förstärkning av fem ungdomsvolontärer, varav fyra var ungdomar som nyligen kommit ensamma till Sverige från Afghanistan och Eritrea. Förutom att assistera i köket med matlagning och disk, gjorde dessa ungdomar ett fantastiskt fint jobb med att sätta i gång olika lekar och aktiviteter och få barnen på lägret att känna sig sedda, trygga och välkomna.

Lägret avslutades med ett stort kak- glasskalas och guldkottsutdelning för alla deltagare. Glada, trötta och med många fina minnen och nya vänner skildes vi så åt.

Lämna ett svar