Höststängning

Eda lägergård kommer att stängas för säsongen söndagen den 18 oktober. Vi börjar kl 10. Vi hjälps åt med att ta in sommarmöblerna, ta in kanoterna, höstarbete i trädgården, målning om vädret tilllåter, vedkörning, stänga av vattnet i sovstugan mm. Kom för några timmars trevlig samvaro. Kaffe och lätt lunch serveras. Styrelsen

Höstfix

Äppelfesten på söndag är inställd på grund av rådande omständigheter. Vi har däremot diverse arbeten att utföra på Eda lägergård på söndag. Om du har några timmar över är du välkommen att delta. Arbeten som är aktuella är bygge av vedbod samt målning, i första hand fönsterfoder på sovstugan.Vi börjar kl 10. Enkel lunch serveras.
Välkomna!

Styrelsen

Årsmöte

På lördag 8/8 är det årsmöte kl 14 på Eda lägergård. Redan kl 10 är man välkommen om man vill hjälpa till att skrapa lite färg och kanske även måla huvudbyggnaden. Föreningen bjuder på kaffe och smörgås. 
Välkomna!

Säsongsavslut

På lördag 12:e oktober stänger vi lägergården för säsongen. Vi skulle uppskatta att få hjälp med det. Arbetsuppgifterna är bl a att ställa i ordning köket, inventera i köket, ta in trädgårdsmöblerna, röja i trädgården, ta in kanoterna. Vi är på plats mellan kl 10 och 15, ni kan vara med ett par timmar eller hela tiden. Vi bjuder på fika, korv, hamburgare. Välkomna!

Äppelfest!

På söndag den 15:e september är det Äppelfest på Eda lägergård kl 11-15. Kom och titta på äppelutställningen, kanske hittar du just din äppelsort där? Eller en blivande favoritsort? Lär dig mer om äpplen, äppelträd, skadegörare och nyttodjur. Ställ frågor om beskärning, ympning, plantering mm till grönt kort certifierad fruktträdsbeskärare. Sortbestämning av äpplen utförs kl 12-15 av Görel Kristina Näslund, en av Sveriges främsta pomologer. Ta med minst fem stycken av varje sort.

Lotteri, café, torghandel med lokala producenter, träffa lokala författare, hantverkare och föreningar. Lek äppel-lekar tillsammans, Knivsta Naturskola ordnar med pyssel för barnen. Var gärna med i våra tävlingar ”bästa äppelkakan” (bidrag lämnas innan kl 12) eller tävla med ditt tyngsta äpple. Vinnarna presenteras kl 14. Välkomna till en härlig dag för stora som små i äpplets tecken! Programmet hittar du här, Äppelfest 2019.

Välkomna önskar Eda lägergårdsförening och Charlottenlunds musteri!Visafton

20:e juli är det visafton och medlemspub med start kl 19. Medlemsskap kan lösas på plats. Medverkande är Camilla Sandenskog, Lena Nilsson-Ekerwald, Per Mattson, Signe Mattsson, Anders Edling, Erik Stenholm, Åke Stenholm + allsång. Välkomna!

Friluftstriathlon

På söndag 26:e maj kl 10-14 är det friluftstriathlon på Eda lägergård. Pröva på att paddla, orientera och laga mat ute. Eda lägergårdsförening arrangerar i samarbete med Friluftsfrämjandet i Knivsta, Långhundra IF och Naturskolan. Välkomna!

Årsmöte och öppet hus

Nu på lördag 11:e maj kl 11 är det dags för årsmöte. Efter årsmötet är alla välkomna på gemensam sopplunch där Ove Engström kommer att berätta om Knivsta föreningsråds arbete och vi får tid att umgås och prata vidare om lägergårdens framtid. Därefter tar Öppet hus vid. Tipsrunda, naturskola och fika nere vid stranden. Den som vill kan låna en kanot eller ställa upp ett loppisbord! Vi hoppas på bra väder och en god uppslutning. Varmt välkomna!

Välbesökt öppningshelg

Tack alla som kom till öppningshelgen 13-14 april! Kändes som att det var rekordmånga som kom och hjälpte till för att få lägergården i ordning för säsongen! Vi hann bland annat med städning inne och ute, ställa fram nya korgstolar i glasverandan, flytta ett av dassen och att påbörja renovering och uppfräschning av rummen i sovlängan. Nästa tillfälle att ses blir årsmötet den 11:e maj kl 11.