Program 2018

Preliminärt program för sommarhalvåret 2018

21-22 april − Våröppning av Eda lägergård

12 maj − Årsmöte och Vårfest

Årsmötet börjar kl. 11. Därefter bjuder föreningen på soppa och smörgås och vi samtalar om lägergårdens framtid. Öppet hus från kl. 13. Naturskolan bjuder på roliga aktiviteter och vi kokar kaffe och lagar kardemummabullar över öppen eld. Den som vill kan låna en kanot eller ställa upp ett loppisbord.

9 juni − Liveband

 

24-26 juli − Familjeläger

Även i år kommer vi att arrangera ett familjeläger på Eda lägergård tillsammans med Rädda barnen och Tillsammans för Knivsta. Medlemmar som är intresserade att delta, hjälpa till eller arrangera någon aktivitet under lägret är varmt välkomna att kontakta Sara Antell, tel 0738-261 748

29 juli-5 augusti − Byggnadsvårdsläger

Tillsammans med Lagga hembygds- och fornminnesförening och byggnadsvårdsföreningen kommer vi i sommar att arrangera ett byggnadsvårdsläger på Eda.

Lägret är redan fullt men föreläsningar, utflykter och workshops kommer att vara öppna för våra medlemmar. Anmälan krävs, se nedan.

Mer information om själva lägret hittar du på https://byggnadsvard.se/arrangemang/byggnadsvårdsläger/eda-lägergård-2018

26 augusti − Friluftstriathlon kl. 10 -14

Under dagen kommer man bland annat kunna prova på att paddla kanot, vandra, orientera och laga mat över öppen eld. Ett samarrangemang med Naturskolan, Friluftsfrämjandet och Tillsammans för Knivsta.

15 september − Visafton kl 19.00

Här hittar du programmet för kvällen: Visafton 2018

16 september − Äppelfest kl. 11-15

Under dagen kan ni lära er om äpplen, köpa äppelmust, sylt, bröd, grönsaker och honung från trakten eller holkar för några av trädgårdens alla medhjälpare. En av Sveriges bästa pomologer, Görel Kristina Näslund, finns på plats och sortbestämmer dina äpplen mellan klockan 12 och 15. Ta med minst fem äpplen av varje sort.

Ni kan ta en äppelpromenad i skogen, delta i olika äppel-lekar eller varför inte ställa upp i Edas stora äppelkaketävling eller pröva lyckan i lotteriet. Naturskolan är på plats och caféet på Eda har öppet. Utförligt program hittar du här: äppelfest program 2018

14-15 oktober − Stängning av lägergården inför vintern

Vi tackar varandra för säsongen som gått och äter en god lunch tillsammans.

 

Här hittar du programmet för utskrift. Eda 2018

Varmt välkomna att delta i sommarens aktiviteter!

Har ni fler idéer eller själva vill arrangera roligheter på Eda- hör av er till oss i styrelsen för lägergårdsföreningen.

Stöd föreningen i arbetet att underhålla och utveckla lägergården till en plats för alla. Medlemsavgiften för 2018 är 100 kr per medlem och kan sättas in på plusgiro 311 311 eller swishas till vår kassör Runa Steen tel. 072-334 41 06. Glöm inte att skicka med din e-postadress.

Stort tack på förhand!